76% bielkovín, kompletné aminokyselinové spektrum, PDCAAS 100, ekologický, nebesky chutný!
Okrem vysokého obsahu bielkovín a optimálnej biologickej hodnoty sa nám pomocou V-PROTEIN podarilo vyvinúť výnimočne lahodný vegánsky proteínový prášok, ktorý možno porovnať s akýmkoľvek klasickým proteínovým práškom (srvátkou atď.). Zabudnite teda na všetko, čo ste už počuli o vegánskych proteínoch, a užite si teraz V-PROTEIN vo svojej obľúbenej chuti.
Náš nový V-PROTEIN s perfektnými výživovými hodnotami a senzačne lahodnou chuťou! Okrem vysokého obsahu bielkovín a optimálnej biologickej hodnoty sa nám vďaka nášmu veganskému proteínu V-PROTEIN podarilo vyvinúť neuveriteľne lahodný vegánsky proteínový prášok. Zabudnite teda na všetko, čo ste počuli o vegánskych proteínoch a odstráňte všetky negatívne skúsenosti s rastlinnými proteínmi. Užite si od tejto chvíle mimoriadne kvalitný a neuveriteľne lahodný vegánsky proteínový koktail.
V-PROTEIN Highlights - toto sú dôvody, prečo je náš vegánsky proteín tak výnimočný:
Výživová hodnota: | v 100 g: | v porcii (30 g): |
Energetická hodnota | 1753 kJ / 415 kcal | 526 kJ / 124 kcal |
Tuk | 9,2 g | 2,7g |
- z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,4 g | 0,73 g |
Uhľohydráty | 2,6 g | 0,79 g |
- z toho cukor | 0,08 g | 0,02 g |
Vláknina | 1,4 g | 0,42 g |
Bielkoviny | 75,9 g | 22,7 g |
Soľ | 2,3 g | 0,70 g |
Zloženie: Izolát zo žltého hrachu, aróma, zahusťovadlo xantanová guma, L-Metionín, sladidlo sukralóza, L-Tryptofán
Aminokyselinový profil na 100 g | obsah: |
Leucin | 8,5 g |
Valin | 5,2 g |
Isoleucin | 4,9 g |
Lysin | 7,7 g |
Threonin | 3,8 g |
Fenylalanin | 5,8 g |
Methionin | 1,6 g |
Tryptofan | 1,2 g |
Histidin | 2,5 g |
Prolin | 4,2 g |
Tyrosin | 3,9 g |
Arginin | 8,5 g |
Glycin | 4,1 g |
Cystein | 1,0 g |
Kyselina glutámová | 16,3 g |
Kyselina asparágová | 11,3 g |
Serin | 5,3 g |
Alanin | 4,2 g |
Označenie: Proteínový instantný prášok na prípravu aromatického nápoja. So sladidlom. Príchuť arašidové maslo
Doplnok stravy, vyrobené v Nemecku.
Hmotnosť: 1000 g - 33 porcií
Výrobca: mewell GmbH, Heiligenbreite 22, 88662 Überlingen
Návod na prípravu:
30 g prášku (2 odmerky) dajte spoločne s 400 ml tekutiny (voda, mlieko, ovsené mlieko, mandľové mlieko, ...) do šejkra a dostatočne pretrepte asi 10 sekúnd. Ihneď vykúzlite krémovo-chutný šejk. Samozrejme môžete pridávať do vášho müsli, kaše, .... pre chutné zvýšenie obsahu bielkovín. Alebo čo napríklad čerstvé smoothie s extra porciou bielkovín? Tento prášok možno použiť na mnoho spôsobov. Je vhodný aj na pečenie - ako prísada do muffinov, lievancov alebo buchiet. Môžete ho pridávať aj do domácich energetických tyčiniek a guličiek s ďatľami a mandľami. Je to len o vašej fantázii.
Odporúčané použitia: Ráno / večer / po tréningu
Vďaka vysokému obsahu bielkovín 76% poskytuje náš vegánsky proteínový prášok 22,7 gramov vysoko kvalitných vegánskych bielkovín na jednu porciu a iba 0,79 gramov uhľohydrátov a 2,7 gramov tuku. Vďaka striktnému odmietanie pridaného cukru je náš vegánsky proteín bez cukru a dokonale vhodný pre akúkoľvek stravu.
Vegánsky proteínový prášok - plný chuti a bez pridaného cukru
Jednoducho chutné a vegánske: proteín, ktorý už nepozná žiadne kompromisy! Od roku 2013 sme absolútnymi profesionálmi vo vývoji lahodných, vegánskych fitnes a zdravých produktov. Pretože ProFuel vyrába len vegánske výrobky, môžeme sa plne sústrediť na vývoj najlepších vegánskych produktov v porovnaní s inými výrobcami. Preto nás teší, že sa nám opäť podarilo dať vegánskej bielkovine výnimočne chutnú, plnú a prirodzenú chuť. Okrem toho má náš vegánsky proteínový prášok dokonalú krémovú konzistenciu - proste tak, ako by chutný kokteil mal vyzerať. Náš proteínový prášok sa navyše počas chvíľky rozpustí v akejkoľvek tekutine.
Sme si istí, že náš nový vegánsky proteínový prášok vytvorí jeden z najchutnejších vegánskych proteínových kokteilov, aké kedy boli. A pretože sme úplne presvedčení o geniálnej chuti, predstavujeme vám vegánsky proteín hneď od začiatku v 7 neuveriteľných príchutiach. Okrem klasik, ako je čokoláda a vanilka, môžete tiež získať náš vegánsky proteínový prášok v ovocných verziách, ako sú jahody a banány. A pre fanúšikov "orechov" máme najlepšiu príchuť lieskových orieškov a arašidového masla. V neposlednom rade máme pre vás absolútnu špecialitu - vegánsky proteínový prášok s príchuťou jablkového koláča - lahodný jablkový koláč podľa amerického modelu. Vďaka veľkému výberu rôznych chutí pre vás máme naozaj široké paletu chutí.
100% biologická hodnota a 100% vegánskej bielkoviny znovuobjavené
Skvelá chuť je jedna vec - ale čo "vnútorné hodnoty" nášho veganského proteínu? Okrem zvlášť vysokého obsahu bielkovín náš vegánsky proteínový prášok zapôsobí nízkym obsahom tukov a uhľohydrátov. Avšak iba vysoký obsah bielkovín nevytvára dobrý vegánsky proteínový prášok! Rozhodujúcim faktorom pre túto hodnotu je, ako dobre ho telo dokáže stráviť a využiť vegánsky proteínový prášok - a tu sú veľké rozdiely.
Aby bol proteín vysoko vstrebateľný, musia mať esenciálne aminokyseliny, ktoré sú v ňom obsiahnuté, optimálne zloženie. Náš vegánsky proteín má prirodzene vysoký obsah BCAA (leucín, izoleucín a valín) a v porovnaní s inými bielkovinovými prášky je obzvlášť bohatý na lyzín. U dvoch esenciálnych aminokyselín metionínu a tryptofánu je však hrachový proteín trochu slabší a dosahuje iba hodnoty 76 (PDCAAS). Preto sme konkrétne vylepšili aminokyselinový profil nášho veganského proteínu metionínom a tryptofánom, čím sme dosiahli dokonalé biologickej hodnoty PDCAAS 100. Takže ak vám niekto chce povedať, že srvátkový proteín má lepší profil aminokyselín ako vegánsky proteínový prášok, teraz sa môžete s istotou odvolať na náš nový vegánsky proteín. :) Ako už bolo povedané ... pri V-PROTEIN-e sme nešetrili žiadne náklady ani úsilie na objavenie kvalitného vegánskeho proteínového prášku! V-PROTEIN má zďaleka najlepší pomer cena/výkon na trhu vegánskych proteínov: Náš nový vegánsky proteín je nielen neuveriteľne chutný a veľmi kvalitný, ale aj neuveriteľne férový.
Vegánsky proteínový prášok: Trvalo udržateľný a produkovaný v Nemecku
Náš proteínový prášok sa vyrába z miestne vyrábaných surovín z Nemecka: počnúc kultiváciou žltého hrachu a ďalším spracovaním na hráškovou bielkovinu až po výrobu veganského proteínu - celá výroba proteínu prebieha výhradne v Nemecku. To podporuje miestnu ekonomiku a aktívne chráni životné prostredie vďaka krátkym dopravným trasám. Žltý hrášok ako kvalitná surovina pre náš vegánsky proteínový prášok nemusí byť polievaný umelo ani nepotrebuje umelé hnojivo pre svoj rast.
Ekologická stopa iných bielkovín je mnohokrát vyššia než u našich vegánskych bielkovín. Napríklad 1 liter mlieka, tj. surovina pre srvátkový proteínový prášok, už vyžaduje 1 000 litrov vody (pre kravy, krmoviny, ďalšie spracovanie atď.). K tomu sa pridávajú zvýšené energetické požiadavky a emisie CO2, znečistenie podzemných vôd hnojom a živočíšnym priemyslom. O etickej stránke produkcie mlieka ani nehovoriac. O šťastných kravách si môžeme nechať zdať. Naproti tomu pri produkcii nášho lahodného, férového a vysoko kvalitného veganského proteínového prášku netrpia kravy ani životné prostredie. Rozhodnite sa pre náš vegánsky proteín, a tým podporte udržateľný výrobný cyklus bez zvierat a celkovo podporujúci budúcnosť.
Optimálne tolerancia a 100% vegan: proteín pre každého
Pri vývoji nášho veganského proteínnového prášku sme pristúpili k holistickému prístupu, ktorý ďaleko presahuje vynikajúce výživové hodnoty a lahodnú chuť. Pre náš vegánsky proteín sme zámerne vybrali vysoko kvalitný izolát hrachového proteínu, pretože je veľmi dobre tolerovaný a ľahko stráviteľný.
Žltý hrášok, z ktorého ho vyrábame je prirodzene bezlepkový a neobsahuje žiadne antinutrienty alebo fytoestrogény (ako napríklad pri sójovom proteíne). V našom V-PROTEIN prášku používame iba nealergénny prísady, takže si každý môže V-PROTEIN bezpečne užiť. Najmä ľudia, ktorí predtým konzumovali proteínový prášok zo živočíšnych produktov, napr. srvátkové. Kvôli neznášanlivosti ako sú zažívacie ťažkosti alebo podráždenie kože (sčervenanie atď.), hľadajúci optimálne kompatibilný vegánsky proteínový prášok, nájdu v našom proteíne tú najlepšiu a najchutnejšiu voľbou .
Všeobecné informácie o V-PROTEIN
Pri vývoji V-PROTEIN sme si stanovili veľmi vysoké ciele. Nutričné požiadavky, ktoré museli byť splnené, boli vysoký obsah bielkovín, perfektná biologická dostupnosť a nízky obsah tuku. Aby sme udržali zoznam priečinkov "čistý", upustili sme od sóje a cukru. Ďalším hlavným zameraním nášho 1,5 ročného vývoja bolo zjavne nielen dosiahnutie optimálnych nutričných hodnôt, ale tiež vytvorenie 100% V-PROTEIN koktailu so senzačne lahodnou chuťou. Robíme z "vegan" jednoducho "chutné"! S V-PROTEIN sa nám podarilo vyvinúť prvý rastlinný proteínový prášok, ktorý môže ľahko prevziať chuť klasického srvátkového proteínu. Okrem klasik, ako je čokoláda a vanilka, je V-PROTEIN k dispozícii aj v ovocných verziách, ako sú jahody a banány, a ponúka širokú škálu lahodných variácií s celkovo 7 rôznymi príchuťami.
Počas vývojovej fázy bolo testované mnoho rôznych rastlinných proteínov, ako je ryžový, konopný alebo slnečnicový proteín. Ako najlepší zdroj bielkovín pre náš V-PROTEIN sme vybrali vysokokvalitný hrachový izolát. Táto surovina sa získava zo žltého hrachu, ktorý sa pestuje a spracováva v Nemecku, čím sa šetria zdroje a aktívne chráni životné prostredie. Pokiaľ ide o chuť z rastlinných bielkovinových práškov, existujú veľké rozdiely - s ktorými ste sa možno už zoznámili. Zabudnite teda na všetko, čo ste sa dozvedeli o vegánskych proteínoch, a odteraz si užívajte neuveriteľne chutné proteínové šejky.
V-PROTEIN | Vegánsky proteín obsahuje cenné prírodné železo
V-PROTEIN obsahuje nielen vysoko kvalitné bielkoviny, ale je tiež bohatý na minerály a stopové prvky, ako je železo a zinok. Železo vo vegánskej alebo vegetariánskej strave hrá obzvlášť dôležitú úlohu. Pretože mäso je z jedálneho lístka vynechané, môže to viesť k nedostatočnému príjmu železa. Preto sa vegánom a vegetariánom odporúča, aby jedli orechy, semená, zeleninu a strukoviny bohaté na železo. Keď je žltý hrášok jemne spracovaný na proteínový prášok, jeho obsah železa sa koncentruje, a je preto vynikajúcim zdrojom rastlinného železa.
1 kokteil V-PROTEIN (30 g prášku) obsahuje približne 6 mg železa, a tak významne prispieva k pokrytiu denných potrieb (10-15 mg). Biologická dostupnosť železa z rastlinných zdrojov je o niečo horšia ako z mäsa. Príjem prírodného vitamínu C môže 3-4 krát zlepšiť príjem rastlinného železa. S lahodným kokteilom z čerstvého ovocia bohatého na vitamín C a častí V-PROTEIN si môžete byť istí, že vaše telo dokáže optimálne využiť železo, ktoré obsahuje.
Biologická hodnota proteínu - porovnanie vegánskej bielkoviny
Hodnoty bielkovín ukazujú, ako dobre môže byť proteín z potravy absorbovaný ľudským telom. Prvá vec, ktorú treba zvážiť, je, koľko proteínu sa strávi/využije a koľko sa nestrávi a vylúči. Existujú drobné odchýlky, ktoré sa primárne týkajú toho, ako izolovaný je príslušný proteín v potrave. Napríklad je stráveného iba asi 75% pšeničného proteínu obsiahnutého v raňajkových cereáliách, zatiaľ čo náš vysoko kvalitný izolát hrachového proteínu je strávený z 98 až 99%, tj. telom absorbuje.
Aminokyselinový profil proteínu je druhým kritériom pre hodnotenie jeho biologickej hodnoty. Za týmto účelom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) analyzovala, ktoré aminokyseliny telo potrebuje a v akom množstve a vytvorila referenčný profil aminokyselín. Pre každú aminokyselinu z referenčného profilu sa stanovuje, aká vysoká je jej koncentrácia v proteíne. Pre biologickú hodnotu je rozhodujúci vzťah medzi prvou limitujúcou aminokyselinou a referenčným profilom.
Náš izolát hrachového proteínu má vysoké percento arginínu a vysoký obsah esenciálnej aminokyseliny lyzín. Na druhej strane je proteín o niečo slabší v aminokyselinách metionínu a tryptofánu a dosiahol by len hodnoty PDCAAS 76. Cieleným pridaním esenciálnych aminokyselín metionínu a tryptofánu sme zdokonalili aminokyselinový profil nášho V-PROTEIN a dosiahli tak najlepšie možné skóre biologickej hodnoty PDCAAS 100.
U V-PROTEIN je diskusia o biologickej hodnote rastlinných proteínov minulosťou, pretože sme tento bod konečne vyriešili.
Ako sme PDCAAS spočítali?
PDCAAS znamená "protein digest amino acid score" - teda bielkovinová stráviteľnosť a aminokyselinové skóre. Údaje o vstrebateľnosti poznáme pre jednotlivé zdroje proteínov z odbornej literatúry, pretože všetky druhy sa skôr experimentálne testovali na zvieratách (konkrétne myšiach). Druhá časť aminokyselinového skóre je daná podľa referenčného profilu stanoveného WHO. My sme sa konkrétne orientovali podľa profilu pre 2-5 ročné deti, ktoré pre svoj vývoj potrebujú najviac bielkovín v čase rastu tela. Obe čísla sa následne vynásobia a výsledok je skóre PDCAAS. V našom prípade 100, rovnako ako u srvátkového proteínu.
V-PROTEIN timing - najlepší čas pre V-PROTEIN šejk
Tí, ktorí pravidelne cvičia a budujú svaly pomocou silového a vytrvalostného tréningu, majú výrazne vyššiu potrebu bielkovín ako ľudia, ktorí veľa sedia alebo nie sú v športe aktívny. Tieto vyššie požiadavky na bielkoviny by sa mali zohľadniť pri každom veľkom jedle, tj. raňajkách, obede a večeri. Aj keď existuje veľa potravín bohatých na rastlinné bielkoviny na obed a večeru (strukoviny, ako sú fazuľa, šošovica alebo cícer), výber pre raňajky je vo vegánskej oblasti obmedzený. Odporúčame preto k vašej raňajky pridať V-PROTEIN shake ako extra porciu bielkovín. Môžete samozrejme tiež zamiešať V-PROTEIN do müsli alebo ovsené kaše, alebo ho použiť na prípravu lahodného smoothie. Dôraz by sa mal klásť na konzumáciu aspoň 30 g bielkovín s raňajkami.
Ďalší dôležitý čas pre príjem bielkovín je okolo tréningu. Aj keď ste optimálne zásobení základnými BCAA a EAA, V-PROTEIN šejk po tréningu je tou správnou voľbou. Náš V-PROTEIN predstavuje základ pre optimálne budovanie svalov a podporuje vašu regeneráciu. Po tréningu telo zlepšuje vstrebávanie bielkovín. Ak chcete plne využiť tohto časového okna, mali by ste rozhodne vypiť V-PROTEIN shake počas prvých 2 hodín po tréningu.
Ak sa pri večeri bielkovíny nepodávajú alebo ak ste doteraz nedosiahli svojho dennej dávky bielkovín, je V-PROTEIN šejk pred spaním úplne rozumnou voľbou. Okrem duševnej relaxácie sa počas spánku obzvlášť regenerujú svaly a pasívny muskuloskeletálny systém (medzistavcové platničky, väzy, šľachy, kĺby). K tomu potrebuje telo vhodné stavebné bloky vo forme aminokyselín. V-PROTEIN sa v tele pomaly trávi a odbúravajú na jednotlivé aminokyseliny. Takže ste optimálne zásobovaní proteínom po celú noc.
V-PROTEIN ako pomocník na ceste za budovaním svalov a zhadzovania tukov
Žiadne budovanie svalov nejde bez bielkovín! Pokiaľ chcete budovať svaly rýchlo, musíte nielen nastaviť vhodné stimuly pre budovanie svalov v telocvični prostredníctvom cieleného tréningu, ale predovšetkým musíte poskytnúť telu tie správne stavebné prvky pre nový rast svalov prostredníctvom vysoko kvalitných bielkovín. Pokiaľ chcete budovať svaly efektívne, mali by ste konzumovať najmenej 1,5 g proteínu na kilogram telesnej hmotnosti, ideálne 2 g. Osoba, ktorá váži 80 kg a chce rýchlo vybudovať svaly, by mala prijímať 160 g proteínu denne. Pomocou nášho V-PROTEIN-u môžete dodať svojmu telu ďalšie bielkoviny rýchlo, efektívne a samozrejme lahodným spôsobom, ktorý pokryje vaše každodenné potreby.
Cieľom účinnej stravy na chudnutie je čo najrýchlejšia strata telesného tuku pri zachovaní svalov. Spaľovaním viac kalórií denne, než prijmete jedlom, musí telo čerpať zo svojich energetických rezerv, tj. telesného tuku. Okrem odbúravania telesného tuku pre dodánie energie sa telo prirodzene tiež snaží znižovať svoje energetické požiadavky. Každý kilogram vytvorenej svalovej hmoty vyžaduje každý deň ďalších 100 kcal, takže pre telo s nedostatkom kalórií je logické znížiť nepotrebnú svalovú hmotu. Ak jete príliš málo bielkovín v strave, je prirodzené, že telo rozkladá svaly a používa uvoľnené aminokyseliny na pokrytie kalorických potrieb.
Z tohto dôvodu je v strave veľmi dôležité jesť dostatok bielkovín, aby ste účinne chránili náročne vybudovanú svalovú hmotu pred rozpadom. Optimálny príjem bielkovín v strave je 2,5 g na kilogram telesnej hmotnosti. Preto by osoba s hmotnosťou 80 kg mala konzumovať v chudnúcej fáze 200 g bielkovín. Vo vegánskej strave je výber potravín bohatých na bielkoviny, a zároveň nízkotučných a nízko-sacharidových obmedzený. S V-PROTEIN-om máte vo svojej strave optimálnu dávku bielkovín. V-PROTEIN šejk poskytuje vášmu telu vysoko kvalitné bielkoviny bez konzumácie zbytočných kalórií.
V-PROTEIN ako lepšia alternatíva k srvátkovému proteínu
Pre fitness športovcov bol predtým výber obmedzený na živočíšnu srvátkovú bielkovinu a rastlinnú sójovú bielkovinu. V oblasti fitness sa srvátkové bielkoviny stali štandardom, pretože majú obvykle dobrú chuť a boli považované za kvalitnejšie ako rastlinné bielkoviny. Mnoho športovcov má však problémy so stráviteľnosťou srvátkových bielkovín a spôsobuje im problémy na pokožke a tiež nadúvanie. Dnes vieme, že srvátkový proteín stimuluje tvorbu mazu v tele, čo zase vedie k zvýšenému výskytu problémov s pleťou. Popri tom má mnoho ľudí problémy s trávením srvátkovej bielkoviny. Laktóza (mliečny cukor) obsiahnutá v srvátke vedie u niektorých ľudí k zažívacím ťažkostiam
Stále viac ľudí sa odkláňa od srvátkovej bielkoviny kvôli jej zlej tolerancii a zvažujú čisto rastlinné proteíny. V posledných rokoch sa pridalo mnoho nových zdrojov vegánskych proteínov, takže dnes máte široký výber rôznych proteínových práškov. U vegánskych bielkovín však existujú aj veľké rozdiely v kvalite - najmä pokiaľ ide o hodnotu a chuť. S našim vysoko kvalitným izolátom hrachu z Nemecka sme vybrali najlepší zdroj rastlinných bielkovín pre V-PROTEIN. Náš V-PROTEIN je hypoalergénny a má vynikajúcu znášanlivosť. Ako už bolo spomenuté, špecificky sme vylepšili aminokyselinový profil nášho veganského proteínu esenciálnymi aminokyselinami metionínom a tryptofánom, aby sme dosiahli dokonalé biologickej hodnoty PDCAAS 100 - rovnaké hodnoty, aké zvyčajne dosahuje srvátkový proteín. Čo sa týka chuti, urobili sme prielom našej mnohoročnou skúseností v oblasti rastlinných bielkovín a vyvinuli sme V-PROTEIN, 100% vegánsky proteín, ktorý možno ľahko porovnávať s klasickou srvátkovú bielkovinu.
Pokiaľ pri porovnávaní srvátkového proteínu a veganského proteínu vezmete do úvahy aj celý výrobný reťazec, musíte zistiť, že celková spotreba zdrojov srvátkového proteínu je mnohonásobne vyššia. Mlieko pre srvátkovú bielkovinu je zvyčajne produkované problematickým priemyselným poľnohospodárstvom, kde sa pre zvieratá používa obrovské množstvo vody a krmiva. Prešľachtené dojnice sú kŕmené zvláštnym koncentrátom, ktorý sa zase pestuje na poliach v monokultúrach. Žltý hrášok pre náš V-PROTEIN sa naproti tomu pestuje v Nemecku bez hnojív alebo ďalšieho zavlažovania. Z poľa do konečného produktu sa pre hrachovú bielkovinu používa iba zlomok vody a zdrojov. Z nášho pohľadu je preto náš V-PROTEIN jednoznačne lepší a udržateľnejšiu voľbou v porovnaní so srvátkovú bielkovinou.
Čomu venovať pozornosť pri kúpe veganského proteínu
Pri výbere dobrého veganského proteínu je potrebné najprv hľadať rastlinný proteín, na ktorom je produkt založený. V prípade neznášanlivosti alebo iných problémov s určitými potravinami sú vylúčené produkty so sójovým proteínom, pšeničným alebo lupinovým proteínom. Najlepší zdroj rastlinných bielkovín je hrachový proteín, pretože je optimálne tolerovaný, má veľmi dobrý profil aminokyselín a nízky obsah tuku. Pretože u vegánskych proteínov existujú veľké rozdiely v kvalite, je potrebné pred nákupom skontrolovať, či výrobca uvádza pôvod príslušného proteínu. Dobrý vegánsky proteín by mal mať obsah bielkovíny najmenej 70 g na 100 g prášku. Niektoré rastlinné proteíny, ako je Lupinový alebo konopný proteín majú prirodzene obsah bielkovín len asi 40-50% a namiesto toho významne vyšší podiel tuku a uhľohydrátov. Ak si chcete kúpiť vegánsku bielkovinu pre svoju stravu, je o to dôležitejšie, že bielkovinový prášok, okrem zvlášť vysokého obsahu bielkovín, nemá žiadne zbytočné kalórie vo forme uhľohydrátov a tukov.
Okrem vysokého obsahu bielkovín je rozhodujúcim kritériom pre vegánskej bielkoviny biologická hodnota. Aminokyselinový profil príslušného proteínu poskytuje informáciu o koncentrácii, ako sú jednotlivé esenciálne a neesenciálne aminokyseliny v proteínu prítomné. U veganského proteínu sú esenciálne aminokyseliny lyzín, metionín a tryptofán zvyčajne nižšie. Náš V-PROTEIN má prirodzene vysoký obsah lyzínu a mal by biologickú hodnotu 76. Pridaním metionínu a tryptofánu sme špecificky vylepšili profil aminokyselín, a tak sme dosiahli najlepšie možné hodnoty 100.
Od roku 2013 si firma dala za cieľ ako prvá na trh privádzať doplnky stravy produkované eticky a udržateľne. Preto je štandard tejto firmy jasný - len kvalitné, v Nemecku produkované, vegánskej doplnky stravy a produkty pre šport. V súčasnosti je tento trend k dispozícii už úplne všetkým - či už profi športovcom, amatérom alebo aj úplným nešportovcom. A z toho profitujú zvieratá a príroda! Teraz ponúka táto 100% vegánska firma svoje produkty aj vám. S takmer 10 rokmi skúseností s vegánskymi doplnkami stravy, proteínmi, BCAA, EAA, .... je pre vás tým pravým partnerom pre zdravý rozvoj.
V súčasnosti je známe, že ten kto chce byť zdravší a silnejší, siahne po rastlinných a vegánskych výživových doplnkoch. Vegánske výživové doplnky sú z nespočetných dôvodov lepšou alternatívou ku klasickým produktom so živočíšnymi prísadami.
Nemecká značka ProFuel vznikla v roku 2013, kedy sa odvážne vydala udržateľnou cestou v priemysle výživových doplnkov. Ponúka vysoko kvalitné, rastlinné a vegánske produkty, ktoré posilňujú zdravie a pomáhajú pri cvičení.
Ak sa chcete cítiť lepšie a žiť zdravšie, vyskúšajte niektorý z výrobkov značky ProFuel, zákazníkmi overenej nemeckej značky s takmer 10-ročnými skúsenosťami. Všetky produkty sú vegánske, zložené z vysoko kvalitných prírodných ingrediencií, vytvorené tak, aby ste sa cítili lepšie, silnejšie a zdravšie.
Tento produkt zatiaľ nikto nehodnotil. Buďte prvý a podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.
Hodnotiť produkt môžu iba prihlásení používatelia.